تاریخ : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 29 April , 2024
تبلیغات شما در این بخش قرار خواهد گرفت.
0

تشریح اصول تغذیه سالم در ایام نوروز

  • کد خبر : 13006
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۹
تشریح اصول تغذیه سالم در ایام نوروز
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح اصول تغذیه سالم در ایام نوروز، بر رعایت تعادل و تنوع غذایی در این ایام، تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، احمد اسماعیل زاده به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، ضمن ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای در این ایام، گفت: با توجه به برنامه‌های ویژه ایام نوروز و مصرف زیاد انواع شیرینی، خشکبار و آجیل و کمتر شدن تحرک افراد، باید توجه داشت برای داشتن برنامه غذایی سالم در ایام نوروز استفاده از یک برنامه غذایی متنوع که مطابق نیاز افراد باشد، توصیه می‌شود.

اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود که در هر گروهی از اقلام غذایی، سالمترین نوع آن گروه غذایی، مصرف شود؛ مثلا در بین گروه غلات مصرف غلات تصفیه شده (مثل نان سفید، برنج و سیب زمینی) زیاد توصیه نمی‌شود، در عوض مصرف غلات کامل مثل نان سنگک یا نان جو یا ماکارانی سبوس دار توصیه می‌شود.

وی اضافه کرد: در گروه لبنیات، مصرف لبنیات کم چرب یعنی زیر ۲ درصد چربی توصیه می‌شود؛ در گروه چربی‌ها نیز توصیه می‌شود که روغن‌های مایع مانند روغن کلزا و روغن زیتون در برنامه غذایی افراد قرار گیرد.

اسماعیل زاده ضمن هشدار نسبت به مصرف شیرینی جات در ایام نوروز، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که شیرینی‌هایی که در ایام نوروز مصرف می‌شوند، به علت اینکه دارای غلات تصفیه شده هستند و هم اینکه در تهیه آن‌ها از روغن‌های جامد استفاده شده و حاوی مقادیر بالایی شکر هستند، توصیه نمی‌شود و افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیه بر مصرف مغز‌های گیاهی یا آجیل‌ها در ایام نوروز، افزود: این اقلام برای تامین چربی و منیزیم مورد نیاز بدن، منابع خوبی محسوب می‌شود، به شرط اینکه دو نکته در مصرف آن‌ها رعایت شود؛ اول اینکه ترجیحا از انواع خام و بو نداده که نمک ندارند، استفاده شود و دوم اینکه در مصرف آن‌ها زیاده روی نشود و هر فرد مطابق با نیاز خود مصرف کند. یعنی برای یک فرد متوسط مصرف ۶-۱۲ عدد مغز پسته یا بادام در روز کفایت می‌کند.

وی ادامه داد: مصرف زیاد مغزی جات و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل اینکه دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود، به ویژه اینکه در طی این ایام تحرک افراد بسیار کم است؛ بنابراین در مصرف این اقلام نیز تعادل رعایت شود.

اسماعیل زاده با تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل، تصریح کرد: افراد باید دقت کنند که به علت کم تحرک بودن در این ایام، نیاز بدن آن‌ها به کالری نیز کمتر می‌شود، پس باید انرژی کمتری مصرف شود. البته بهترین توصیه این است که افراد حتی در طول ایام تعطیل نیز روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند تا به حفظ تعادل و سلامت خود کمک کنند.

لینک کوتاه : https://www.salaambaazaar.ir/?p=13006
محل قرار گیری تبلیغات شما

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها