انجیر جزو میوه هایی که به صورت تازه و همچنین به صورت خشک شده مصرف می شود این در حالی است که بسیاری از مناطق دنیا قابلیت و اقلم مناسب برای کشت انجیر را دارا هستند. با این وجود انجیر هر منطقه و کشوری ویژگی های خاص خود را دارد. به طوری که انجیر ایران اصولا به دلیل ارگانیک بودن و عدم استفاده از سموم و آفتکش ها در جهان خواهان دارد.
این در شرایطی است که کشاورزان این بخش نیز با مشکلات و چالش های بسیار مواجه هستند و عمدتا بحث قیمتها و بازار هم از این دست است. با این وجود تولید انجیر در کشور در جریان است و به گفته رئیس انجمن انجیر ایران، در جایگاه سوم تولید قرار داریم.
عباس رضا زاده رئیس انجمن انجیر ایران در گفت و گو با خبرنگار بازار می گوید:در سال ۱۴۰۳ در ایران حدود ۳۰هزار تن انجیر تولید شده است و به این ترتیب از منظر تولید جهانی بعد از ترکیه و افغانستان رتبه سوم تولید جهانی را دارا هستیم.
سالانه ۲۰ تا ۲۲هزار تن انجیر از ایران صادر می شود
رضازاده افزود: در حوزه صادرات نیز از ۳۰هزار تن انجیر تولیدی در کشور سالانه تقریبا ۲۰تا ۲۲ هزار تن به بازارهای بین المللی صادر می شود. این در حالی است که اصلی ترین خریدار انجیر ایران کشور چین است به طوری که ۸۵ تا ۹۰درصد انجیر ایران راهی کشور چین می شود.
ترکیه؛ در صدر صادرات انجیر در سال ۲۰۲۳
بر اساس این گزارش اگرچه به گفته رئیس انجمن ایران در بحث تولید جهانی ایران با تولید ۳۰هزارتن انجیر در سال ۱۴۰۳ رتبه سوم دنیا را دارد اما آمارهای جهانی که مربوط به سال ۲۰۲۲ است حاکی از این است که در آن سال ایران رتبه پنجم دنیا را داشته است و بعد از کشورهایی همچون ترکیه، مصر، الجزایر و مراکش قرار داشته است و پس از آن کشورهای اسپانیا، سوریه، ازبکستان، افغانستان و عربستان در جایگاه های بعدی قرار داشته اند.
از سوی دیگر در بحث صادرات انجیر تازه و خشک شده نیز آمارهای جهانی که مربوط به سال ۲۰۲۳ است نشان می دهد: ترکیه، اتحادیه اروپا، اسپانیا، اتریش، هلند، آلمان، یونان، امارات متحده، فرانسه، برزیل، مکزیک و ایالات متحده در رتبه های اول تا دوازدهم دنیا جای دارند.
منبع. بازار